Top

MediYoga torsdagar

MediYoga Center Stockholm / MediYoga torsdagar

MediYoga torsdagar

MediYoga är en terapeutisk yogaform, som används inom Svensk hälso- och sjukvård, inspirerad från Kundaliniyoga med inslag av Ayurveda och Traditionell Kinesisk Medicin. MediYoga är utvecklad under kliniskt och terapeutiskt arbete med människor på flera hundra svenska arbetsplatser sedan 1997. Detta yogiska system är också utvecklat utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier över hela världen på olika former av yoga, bland dem ett växande antal svenska studier. Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYogan är inte är en yogaform med fokus enbart på det fysiologiska utan på alla aspekter, människan som energivarelse, helheten.

MediYoga används på 211 vårdenheter och sjukhus runtom i Sverige.

Denna kursen passar alla.

MediYoga Lena Stockholm

Lärare

Viveka Blom Nygren Mediyoga

Viveka Blom Nygren

Viveka Blom Nygren grundade Atmajyoti Yoga 2002. Sedan 2013 delar hon ansvaret för Atmajyoti tillsammans med Lena Gummeson. Hon har praktiserat Ashtangayoga sedan år 1999 men kom redan i kontakt med yoga under graviditeten 1990. Viveka är certifierad av Yoga alliance och fortsätter utbilda sig kontinuerligt inom yoga. Viveka praktiserar i dag mest pranayama, meditation samt Hathayoga/Mediyoga. Viveka har bara en klass på schemat i dag i Pranayama och meditation men hon gör en också en del företagsuppdrag. Hon undervisar också på våra yogaresor till Mallorca. Just nu utbildar hon sig inom klassisk Pranayama med Sudhir Tiwari och Sri O.P Tiwari på Kaivalydhama Institutet i Indien och hon går också Mediyogaterapeut utbildning samt förkovrar sin inom MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction).

Anmälan till kursen

Kursstart

Varje torsdag mellan 22 augusti och 19 december 2019 (Totalt 18 tillfällen)

Tid

Torsdagar mellan 10:00 - 11:30

Pris

3420 kr

Tillfällig bokningssajt

Anmälan till kursen görs för tillfället via Atmajyoti Yoga som är en del av Stockholm MediaYoga center. Klicka på knappen Anmäl dig så kommer du vidare till anmälningen. Man anmäler sig till en kurs för en veckodag. Vill man sedan växla mellan dagarna så går det bra, vid mån av plats.