Top

MediYoga söndagar

MediYoga Center Stockholm / MediYoga söndagar

MediYoga söndagar

MediYoga söndag

MediYoga är en terapeutisk yogaform, som används inom Svensk hälso- och sjukvård, inspirerad från Kundaliniyoga med inslag av Ayurveda och Traditionell Kinesisk Medicin. MediYoga är utvecklad under kliniskt och terapeutiskt arbete med människor på flera hundra svenska arbetsplatser sedan 1997. Detta yogiska system är också utvecklat utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier över hela världen på olika former av yoga, bland dem ett växande antal svenska studier. Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYogan är inte är en yogaform med fokus enbart på det fysiologiska utan på alla aspekter, människan som energivarelse, helheten.

MediYoga används på 211 vårdenheter och sjukhus runtom i Sverige.

Denna klass hålls på Atmajyoti yogastudio på Sigtunagatan 8.

Mediyoga Stockholm

Skapar ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

Stillar ditt sinne.

Ökar kroppsmedvetenheten.

Balanserar kroppens nerv- och hormonsystem.

Bidrar till ökat rörlighet, flexibilitet och styrka.

Alla personer kan delta (frisk som sjuk) i utövandet av MediYoga och tillgodogöra sig goda effekter.

Lärare

Cecilia Boman Stockholm Mediyoga center

Cecilia Boman

Min första kontakt med yoga var runt år 2000 då jag började att praktisera ashtanga yoga. Det var ett sätt för mig att känna mig hemma i min kropp och må fysiskt bra. Jag fortsatte med ashtanga yoga under åren och blev även nyfiken på andra yogaformer inom hatha yoga, yogafilosofi och yoga som ett verktyg för att stilla mitt sinne och hitta närvaro i livet, både på och utanför mattan. Detta blev extra viktigt då jag 2013, fick en reumatisk diagnos och yogan har sedan dess varit mitt ankare för att hålla kroppen fri från värk. Min önskan är att få sprida yogans välgörande kraft och källa till livsglädje till andra människor.

2017/2018 har jag genomgått Atmajyotis fina yogalärarutbildning och jag har även utbildat mej till till mediyogainstruktör på Mediyogainstitutet, en utbildning som jag fördjupar till lärare under våren 2018. Att lära ut medveten närvaro och fysisk yoga på ett säkert sätt, som kan anpassas till alla människors olika förutsättningar, ligger mej varmt om hjärtat.

Jag undervisar i både hathayoga, ashtangayoga och Mediyoga.

Anmälan till kursen

Kursstart

Varje söndag mellan 25 augusti och 22 december 2019 (Totalt 18 tillfällen)

Tid

Söndagar mellan 17:15 - 18:45

Pris

3420 kr

Tillfällig bokningssajt

Anmälan till kursen görs för tillfället via Atmajyoti Yoga som är en del av Stockholm MediaYoga center. Klicka på knappen Anmäl dig så kommer du vidare till anmälningen. Man anmäler sig till en kurs för en veckodag. Vill man sedan växla mellan dagarna så går det bra, vid mån av plats.