Top

MediYoga – Rygg, hjärta, stress

MediYoga Center Stockholm / MediYoga – Rygg, hjärta, stress

MediYoga – Rygg, hjärta, stress

MediYoga för Rygg, smärta och stress på MediYoga Center Stockholm med Ulf Wallgren

MediYoga Rygg, hjärta, stress är en kurs för dig som känner dig stressad och behöver få hjälp att hantera det. Det är också en kurs för dig som har problem med ryggen och känner av olika obalanser i ditt hjärta. Kursen passar alla, alltså inte bara dig som har problem med rygg och hjärta och stress, utan också dig som vill träna MediYoga för att må bra i förebyggande syfte, för dig som vill hitta lugnet inom dig och lära känna mer av dig själv och bli mjukare och rörligare i kroppen. Du kan vara nybörjare eller ha utövat yoga under flera år.
Vi vet nämligen idag att stress i många fall ligger bakom både ryggproblem och problem med hjärtat. Stress kan orsaka ryggproblem som i många fall sätter sig i ländryggen. Besvären i sig kan vara fysiska men vid ospecificerad ryggsmärta finns det ofta bakomliggande psykologiska orsaker. Stress och ångest skapar anspänning vilket kan bidra till ryggproblem. Spända ryggmuskler innebär en större risk att förvärra skadan och försvaga ryggen.
Stress är också en etablerad risk för hjärt och kärlsjukdom. Långvarig stress där kroppen inte får varva ned skapar en obalans som gör dig mer mottaglig för sjukdomar i hjärtar och kärlsystemet – det visar forskning över hela världen. Många lider av problem med hjärtklappning, arytmier och flimmer där stress kan vara en starkt bidragande faktor.
Det finns idag svensk forskning som visar att MediYoga hjälper vid både ryggont och hjärtproblem. Forskning på MediYoga och ryggsmärta har bedrivits sen slutet av 90-talet vid bland annat Karolinska Institutet och så sent i början av det här året disputerade en forskare på Danderyds sjukhus på en avhandling om MediYogans effekter på patienter med förmaksflimmer.
I den här kursen fokuserar vi på övningar och meditationer som är holistiska, alltså ser till hela din kropp, men samtidigt koncentrerar sig specifikt på rygg och hjärta. Första halvan av terminen går vi genom baspassen i MediYoga som utgör grunden för den här formen av yoga och den andra halvan av terminen koncentrerar vi oss på övningar och pass för att just stärka rygg och hjärta.
Datum:
MediYoga – Rygg, hjärta, stress

Skapar ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

Stillar ditt sinne.

Ökar kroppsmedvetenheten.

Balanserar kroppens nerv- och hormonsystem.

Bidrar till ökat rörlighet, flexibilitet och styrka.

Alla personer kan delta (frisk som sjuk) i utövandet av MediYoga och tillgodogöra sig goda effekter.

Lärare

Ulf Wallgren Mediyoga

Ulf Wallgren

Man kan välja att leva sitt liv som om INGENTING är ett mirakel eller som om ALLTING är ett mirakel.”

Albert Einstein, nobelpristagare i fysik, 1879-1955.

De orden är kärnan i vad yogan har kommit att betyda för mig. Yogan hjälper mig att öppna upp mitt hjärta och möta omvärlden varje dag. Att vara i balans i sin egen kropp skapar ett lugn som öppnar upp för möten och nya intryck och varje gång förvånas jag över hur fantastiskt livet är egentligen. Yogan skänker mig glädje och livslust.

Det är vad jag vill förmedla som yogalärare till deltagarna i mina klasser och workshops i Mediyoga som är en terapeutisk form av yoga som syftar till att skapa balans inom dig, såväl fysiskt, som mentalt och emotionellt.

Första gången jag kom i kontakt med yogan var hos Göran Boll som grundat Mediyogainstitutet i Stockholm. Det var för åtta år sen och jag sökte balans i livet till mitt hektiska yrke som programledare för Rapport och Aktuellt på Sveriges television. Innan dess hade jag provat ett par olika yogaformer och meditation men inte hittat något som passade mig. Jag var i stort behov av att varva ner och hade efter mycket om och men äntligen förstått att man inte bara kunde ha roligt på jobbet utan också måste hitta stunder för återhämtning och låta kroppen läka.

Där på yogamattan hos Göran förändrades mitt liv. Jag fick lära mig det grundläggande i Mediyoga, det långa djupa yogiska andetaget, och några övningar som omedelbart gav effekt. För första gången på länge kände jag att jag hade kontroll över min kropp igen. Det var början på det som så småningom ledde till att jag för 1,5 år sen lämnade mitt programledarjobb och började ett nytt liv vid 62 års ålder.

Idag är jag diplomerad Mediyogalärare steg 2, och diplomerad instruktör i i Mimy, (mindfulness och medicinsk yoga) vid Mediyogainstitutet. Jag har jobbat som lärare sen 2015, är verksam vid Göran Boll Yogainstitut och andra studios samt inom Friskvården hos Sveriges television, Sveriges radio och Utbildningsradion. Jag reser också runt i Sverige och internationellt på företag, organisationer och yogastudios och leder yogaklasser och föreläser om min resa.

Jag har förutom mina 40 år som journalist på tidningar, radio och teve, en filosofie kandidat examen i bland annat statsvetenskap och har förutom yogan en passion för stillbildsfoto, litteratur, musik, Frankrike och människor.

Livet som vi fått oss till skänks är ett mysterium och en glädjefull gåva – det är vi själva som avgör hur vi ska kunna leva det fullt ut med hela vårt hjärta.

Följ mig gärna på min hemsida www.ulfwallgrenyoga.se, på Facebook och Instagram.

Anmälan till kursen

Kursstart

Varje måndag mellan 2 september och 16 december 2019 (Totalt 16 tillfällen)

Tid

Tisdagar mellan 17:30 - 19:00

Pris

3040 kr

Tillfällig bokningssajt

Anmälan till kursen görs för tillfället via Atmajyoti Yoga som är en del av Stockholm MediaYoga center. Klicka på knappen Anmäl dig så kommer du vidare till anmälningen. Man anmäler sig till en kurs för en veckodag. Vill man sedan växla mellan dagarna så går det bra, vid mån av plats.