Top

MediYoga måndagar

MediYoga Center Stockholm / MediYoga måndagar

MediYoga måndagar

MediYoga är utformad utifrån den tantriska yogatraditionen som är en av de äldsta former av yoga människan känner till. Mycket inspiration har hämtats från kundaliniyoga likväl som ayurveda, den mångtusenåriga läkekonsten samt med komponenter från traditionell kinesisk medicin. Allt förpackat och strukturerat för att kunna utföras i terapeutiskt syfte. 

MediYoga är utvecklad under kliniskt och terapeutiskt arbete med människor på flera hundra svenska arbetsplatser sedan 1997. Detta yogiska system är också utvecklat utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier över hela världen på olika former av yoga, bland dem ett växande antal svenska studier. 

Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt. MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYogan är inte är en yogaform med fokus enbart på det fysiologiska utan på alla aspekter, människan som energivarelse, helheten.

Alla övningar utförs alltid utifrån en central utgångspunkt men där individen tränas i att själv avgöra och känna in vilken nivå av anpassning som behöver göras utifrån egen förmåga och kapacitet. Detta gör att alla personer kan delta (frisk som sjuk) i utövandet av MediYoga och tillgodogöra sig goda effekter.

Skapar ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

Stillar ditt sinne.

Ökar kroppsmedvetenheten.

Balanserar kroppens nerv- och hormonsystem.

Bidrar till ökat rörlighet, flexibilitet och styrka.

Alla personer kan delta (frisk som sjuk) i utövandet av MediYoga och tillgodogöra sig goda effekter.

Lärare

Viveka Blom Nygren Mediyoga

Viveka Blom Nygren

Viveka Blom Nygren grundade Atmajyoti Yoga 2002. Sedan 2013 delar hon ansvaret för Atmajyoti tillsammans med Lena Gummeson. Hon har praktiserat Ashtangayoga sedan år 1999 men kom redan i kontakt med yoga under graviditeten 1990. Viveka är certifierad av Yoga alliance och fortsätter utbilda sig kontinuerligt inom yoga. Viveka praktiserar i dag mest pranayama, meditation samt Hathayoga/Mediyoga. Viveka har bara en klass på schemat i dag i Pranayama och meditation men hon gör en också en del företagsuppdrag. Hon undervisar också på våra yogaresor till Mallorca. Just nu utbildar hon sig inom klassisk Pranayama med Sudhir Tiwari och Sri O.P Tiwari på Kaivalydhama Institutet i Indien och hon går också Mediyogaterapeut utbildning samt förkovrar sin inom MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction).

Anmälan till kursen

Kursstart

Varje måndag mellan 19 augusti och 16 december 2019 (Totalt 18 tillfällen)

Tid

Måndagar mellan 10.00 - 11:30

Pris

3420 kr

Tillfällig bokningssajt

Anmälan till kursen görs för tillfället via Atmajyoti Yoga som är en del av Stockholm MediaYoga center. Klicka på knappen Anmäl dig så kommer du vidare till anmälningen. Man anmäler sig till en kurs för en veckodag. Vill man sedan växla mellan dagarna så går det bra, vid mån av plats.